En stemme fra Esbjerg

Jeg var opstillet på Venstres liste til regionsrådsvalget med opbakning fra Venstre i Esbjerg Kommune. Men det er vigtigt for mig at være regionsrådmedlem for hele Region Syddanmark – selvom man samtidig selvfølgelig vil kunne høre og mærke, at jeg er “en stemme fra Esbjerg”.

Det er vigtigt, at Esbjergs interesser ikke bliver glemt – hvad enten det gælder Sydvestjysk Sygehus’ fortsatte udvikling eller rammerne for erhvervsudviklingen. Det er der brug for et regionsrådsmedlem fra Esbjerg til at minde om, for der er langt på kryds og tværs af Region Syddanmark, både geografisk og mentalt.

Men jeg bliver aldrig en sognerådspolitiker, der kun varetager mit eget pastorats interesser. Politik er det muliges kunst, og politik kræver kompromisser. Samtidig kan det en gang i mellem være nødvendig at træffe beslutninger, der ikke er populære blandt alle.

I min tid i regionsrådet har jeg som regionsrådsmedlem været med til at træffe beslutninger, der har gavnet Esbjerg – men også beslutninger, hvor ting er blevet lukket ned eller flyttet væk fra Esbjerg. Det kan desværre ikke altid undgås. Men jeg sætter altid en ære i at se en sag fra flere sider, sætte mig ind i fakta – og derefter træffe den beslutning, jeg mener er rigtig.