Politiker

Politik:

Jeg har været medlem af Venstres Ungdom og Venstre siden jeg var 14. Venstre er mit parti. Selvom min familie ikke er politisk aktiv, var det det parti, jeg helt naturligt “voksede ind i”, og her har jeg brugt mange timer – først på ungdomspolitik, så organisatorisk og siden som folkevalgt. I januar 2021 blev jeg valgt som næstformand for Venstre. 

Siden november 2023 har jeg været økonomiminister og medlem af regeringens koordinationsudvalg og økonomiudvalg.

En stor del af mit politiske liv har jeg imidlertid brugt i regionspolitik. Jeg var medlem af regionsrådet i Region Syddanmark fra 2006 til 2023 – helt fra regionernes dannelse og frem til jeg forlod regionen for at blive økonomiminister.

Mine første perioder i regionsrådet var utrolig lærerige og spændende. Jeg sad i en række forskellige udvalg og fik derigennem lov til at arbejde med en bred vifte af de opgaver, regionerne beskæftiger sig med: Sundhed, sygehusstruktur, psykiatri, erhvervsudvikling og kultur, kommunesamarbejde og praksissektor, innovation, det præhospitale område og udvalget vedr. regional udvikling og internationalt samarbejde.

I juni 2015 valgte regionsrådet mig til regionsrådsformand.

I 2017 blev jeg genvalgt med 89.583 personlige stemmer og i 2021 med 147.486 personlige stemmer. Det er jeg den dag i dag vildt stolt over.

Jeg har været formand eller næstformand for Danske Regioner fra 2018 til 2023.

Uddannelse og job:

Sproglig student fra Tønder Gymnasium (2001) og nationaløkonom, Cand.Oecon., fra Syddansk Universitet. Jeg afsluttede mit speciale som 23-årig i 2006, hvorefter jeg straks fik job i Jyske Bank. Her arbejde jeg først som makroanalytiker i Jyske Markets i Silkeborg, siden som investerings- og valutarådgiver i Jyske Banks Investeringscenter i Esbjerg.

Fra 2010 til 2015, hvor jeg blev regionsrådsformand, arbejdede jeg som underviser – adjunkt – på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg. Jeg underviste primært i statistik samt forskellige former for økonomi på markedsføringsøkonom-uddannelsen og uddannelsen PBA i international markedsføring og salg.